Monday, May 7, 2007

Ziekte van de Menselijke Geest

Het thema van vandaag is: godsdienst. Ook de kinderen achterin de klas.... opgelet!
Wij gaan een lijstje maken van alle wezens waarvan we weten dat ze niet bestaat. Kabouters bijvoorbeeld. En elfjes en feeen. Dat soort dingen. Alleen kinderen geloven in dergelijke zaken. En achterlijke volwassenen, natuurlijk.
En we maken een lijstje van alle wezens waarvan we weten dat ze wel bestaan. Engelen bijvoorbeeld. En de duivel. Demonen doen we er ook bij, voor 't gemak. En heiligen, mensen weliswaar, maar met een soort glanzend cirkeltje boven hun hoofd. We weten dat de hemel bestaat. Ergens boven de wolken, waar het moeilijk ademen is. Daar blaast een orkest op een soort trompetten die bazuinen worden genoemd. Iedereen bewijst er ere aan het opperste wezen, God. Die zit op een hoge stoel, met zijn baard in de wind. God is van 't blanke ras. Da's een feit. En van het mannelijk geslacht, anders had hij geen baard. Naast hem zit een anemische man met een baardje. Dat is zijn zoon.
Straks halen we de lijstjes op die jullie geschreven hebben. De beste lijsten krijgen een prijs. Wat voor prijs blijft even een verassing.
In Noord Amerika rijden gereformeerde Nederlanders in de allerduurste auto's naar de kerk, niet lopend zoals in Elspeet en andere goegemeentes in Nederland de gewoonte was. En oh ijdelheid!... Er is een heftige competitie tussen de vrouwen om wie het mooiste hoedje draagt.
Op de achterbumper van de auto's van Born Again Christians zie je: Jesus is Lord!
Dat is de best verkopende bumpersticker ooit.....

No comments: